Nieuws


  • Persbericht 7 oktober 2023 –

De energietransitie doen we samen!

Begin dit jaar is de duurzame energiecoöperatie Dijk en Waard opgericht. In iets meer dan een half jaar kan veel gebeuren. Na een succesvolle openingsavond begin april hebben zich meer dan 50 mensen aangesloten en is het bestuur gegroeid naar 5 leden. Er is een begin gemaakt met het werken aan zonnedaken, warmtenetten en batterijen. Met de gemeente is een goede werkrelatie opgebouwd, en het lokale bedrijfsleven toont interesse in het werk van de energiecoöperatie. Niet slecht voor een eerste half jaar, maar er is nog veel te doen.

Energiecoöperatie Dijk en Waard wil groeien naar meer dan 50 mensen en wil plannen realiseren. Dit betekent dat de zonnedaken, warmtenetten, batterijen en ook windmolens en zonneparken er echt komen. Als eerste zonnedaken, omdat die eenvoudiger te realiseren zijn dan een warmtenet bijvoorbeeld. De coöperatie is intussen betrokken bij het werk aan verschillende daken, en denkt mee met bewoners die het idee hebben dat een warmtenet goed past bij hun buurt. Een groep mensen gaat zich buigen over batterijen voor buurten.

Al deze onderwerpen komen aan de orde op donderdag 2 november wanneer de energiecoöperatie haar tweede publieksavond organiseert. Deze vindt plaats in het Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk. De avond duurt van 19.30 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 u).

Zie ook: Duurzame energie coöperatie “Dijk en Waard U.A.” (decdew.nl)

——————————————————–

Artikel Noord Hollands Dagblad 18 maart 2023

Artikel Nieuwsblad Dijk en Waard 20 maart 2023